מוצרים מומלצים וטיפים
של צוות חנויות מזרח ומערב
אתם מוזמנים להכיר את אנשי הצוות של חנויות מזרח ומערב, ולקבל את ההמלצות האישיות למוצרים שהם אוהבים במיוחד
ליאור מטלון, בעלים שותף במזרח ומערב חנויות
עובד במזרח ומערב משנת 1998. במשך שנים חי באוסטרליה, שם בישל דרך קבע בשעות הפנאי לחברים ולאורחים. על קו ישראל-אוסטרליה השתלבו ארצות המזרח הרחוק תמיד בדרכו, והוא לא פספס אף הזדמנות לטייל ברחבי אסיה. כשחזר לישראל הצטרף לשותפות בחנות מזרח ומערב, שהפכה עם השנים לרשת. ליאור עמוס בעבודה, אך כשהוא זוכה לימי חופש הוא מנצל אותם היטב לטיולים עם המשפחה ולעיסוק בתחביבים האהובים עליו: סקי, שייט ודייג.
לירון עובד, זכיין בחנות מזרח ומערב בחיפה
עובד במזרח ומערב 8 שנים. לירון חובב בישול אסיאתי ומאחוריו רקורד של טיולים רבים במזרח. בשעות הפנאי הוא אוהב לבלות בים, לגלוש על סאפ עד השקיעה, ולסגור את היום עם צפייה בקבוצת הכדורגל האהובה עליו - הפועל כפר סבא. בחופשים משתדל לירון לטייל בארץ ובעולם, לטעום טעמים חדשים ולחוות תרבויות חדשות.
נלי, מנהלת שיווק דיגיטלי במזרח ומערב חנויות
עובדת במזרח ומערב משנת 2006. בטיולים של נלי בתאילנד, בסינגפור ובפיליפינים היא התלהבה להיכנס לסופרים, לשווקים ולחנויות ולראות בכמויות את המוצרים שאותם היא מקדמת בארץ ואוהבת להשתמש בהם בבישול. בשעות הפנאי היא אוהבת להתאמן ביוגה, לקרוא, לכתוב, וגם להסתובב ולאתר מוצרים מיוחדים לבישול ביתי, לעשות ניסיונות במטבח, לאלתר מאכלים ולארח חברים.
יובל, מנהל החנות מזרח ומערב בשוק הכרמל
עובד במזרח ומערב 4 שנים. יובל אוהב לבשל אוכל אסיאתי, ויודע להכין קוקטיילים מטורפים עם ניסיון של שנים כברמן (לעצמו הוא כנראה ימזוג וויסקי). אם במקרה לא תראו אותו בחנות, יש סיכוי שהוא מתופף בחדר חזרות או שוקד על הפקת הסרט של החיים שלו.
אוהד, מנהל החנות מזרח ומערב בשרונה מרקט
עובד במזרח ומערב 3 שנים. כשאוהד לא בחנות – הוא מבשל בבית, מטייל בעולם,
מתקלט ומפיק אירועי מוזיקת רגאי.
עומרי בן אברהם, מזרח ומערב שרונה מרקט
עובד במזרח ומערב 3 שנים. עומרי מגיע מרקע של מטבחים אסיאתיים עם 14 שנות ותק בתחום. הוא חובב בשר, פריק של רטבים ואוהב להתנסות בבישול ביתי במוצרים מהחנות. את שעות הפנאי מחלק עומרי בין היצר לאוכל ובישול לבין היצירה - יוצר מוזיקה ומתקלט.
ההמלצות והטיפים של ליאור - ספטמבר 2019
קרם קוקוס – אני משתמש בקרם קוקוס למגוון גדול של מאכלים: להכנת רוטבי קארי שונים, תאילנדיים והודים.
הוא מצוין גם להסמכה של מרקים, למרינדות ולרטבים להגשה כמו רוטב סאטה לדוגמה.
רוטב פטריות - אני אוהב לשלב רוטב פטריות בנודלס ואורז מוקפצים.
הרוטב נותן גם טעם מעושן לרטבים של בשר ועוף, ומומלץ מאוד לשים אותו במרינדות.
מחית קארי אדום - המחית אינה רק למנות הקארי התאילנדיות המוכרות.
אני שם את הקארי האדום כתיבול טעים ופיקנטי וכבסיס למוקפצים, למרינדות, למרקים ולרטבים.
ההמלצות והטיפים של לירון - יוני 2019
אטריות פנסיט קנטון – פנסיט קנטון הן האטריות הנפוצות ביותר בפיליפינים. הן מתאימות למרקים עם דגים ופירות-ים, ומשדרגות כל מוקפץ עם ירקות ובשר. היתרון שלהן זה זמן הבישול הקצר, רק כ-2 דקות במים רותחים והם מוכנות. את הפנסיט קנטון אני אוהב לשלב במנה הפיליפינית החריפה ביחד אם רוטב סצואן רוטב צדפות ונגיעה של שמן שומשום - מנה מופלאה.
רוטב טריאקי שומשום - רוטב מושלם כמטבל לסושי. ניתן להוסיף כמובן למוקפצים ושלל מתכונים אסיאתיים, הרוטב ניתן בוסט של טעם לכל מנה. אני אוהב להכין גם כנפיים בתנור ברוטב טריאקי שומשום - זה ממש מוסיף טעם מיוחד.
חטיפי אצות ים קלויות - למעשה אלה אצות נורי בגודל ביס שמגיעות בשלל טעמים שונים, והכי כייף לאכול אותן כנשנוש, אני נהנה גם מהטעם וגם מהתחושה שאני אוכל חטיף קליל, עשיר בוויטמינים ובסיבים. ממליץ לשלב אותן גם במאכלים, להוסיף אותן למרקים, לסלטים או לצד אורז.
ההמלצות והטיפים של נלי - נובמבר 2019
מחית קארי הודי על כל סוגיו – יש מגוון מחיות קארי הודי: מדראס, טיקה ועוד, וטעמן שונה לחלוטין ממחיות הקארי התאילנדי. הן עשירות בתבלינים ארומטיים וחריפות במידה (תלוי בכמות ששמים בתבשיל). עוף בקארי הודי הוא מאכל ברירת-המחדל אצלנו בבית כבר שנים, הכי אוהבים לאכול אותו על עם אורז בסמתי, כמובן שאפשר גם עם נודלס או תוספת אחרת, ובלבד שלא תהיה מתובלת מאוד, כי הקארי נותן את כל הטעם למנה. הקארי מהיר וקל להכנה: מטגנים בצל גדול, מוסיפים 3 כפות קארי ומערבבים, מוסיפים 1 ק"ג עוף חתוך לרצועות, מערבבים עד שהעוף מלבין. מוסיפים פחית חלב / קרם קוקוס (במקור אוכלים אותו עם יוגורט, בשל כשרות אנחנו מכינים אותו קרם קוקוס) ומבשלים עד שהעוף מוכן. תמיד הוא יוצא טוב, וגם ילדים אוהבים אותו.
רוטב סויה כהה - מכירים את מנות המוקפצים במסעדות שבהן האטריות והבשר בגוון כהה ובטעם מאוד מודגש? ייתכן כי מה שהוסיף צבע וטעם למנה הוא רוטב סויה כהה. הרוטב סמיך יותר מרוטב סויה בהיר והטעם שלו מודגש ועמוק, לכן רצוי למזוג לתבשיל תחילה מעט מהרוטב, ולהוסיף לפי הצורך. רוטב סויה כהה נפלא גם לבשרים צלויים.
קנפיו - לא כל אוהבי הסושי מכירים את הקנפיו – דלעת יפנית כבושה במתיקות עדינה בטעם נפלא. בהכנת סושי בבית אני מוסיפה לרולים רצועות קנפיו והן נותנות לרול טעם ומרקם כיפיים בכל ביס. ליתר ביטחון אני גם מוסיפה קערית עם קנפיו לצד הרטבים שמוגשים עם הסושי (כי תמיד יש מי שרוצה עוד). לפעמים אני ממלאת כיסוני טופו (אינריזושי) באורז ירקות ודג, וקושרת את הכיסונים ברצועת קנפיו. גם בסלטים אני אוהבת את הטוויסט שנותנות רצועות הקנפיו - למשל בסלט קינואה, חסה ועלי בייבי – קנפיו הוא בדיוק המרכיב שישלים את איזון הטעמים והמרקמים בסלט.
ההמלצות והטיפים של יובל - מרץ 2019
רוטב קארי הולנדי - דוכני הצ'יפס ההולנדיים ידועים ברטבים הטעימים המתלווים לצ'יפס האיכותי. קטשופ קארי הוא רוטב הולנדי מקורי שהולך מצוין עם צ'יפס, אני מוסיף אותו לכל המאכלים המטוגנים וממליץ להשתמש בו גם לסנדוויצ'ים - הרוטב מוסיף עסיסיות וטעם פיקנטי מיוחד להמבורגר, נקניקיות ונקניקים. רוטב הקארי כשר פרווה, כך שאפשר גם להוסיף אותו לטוסטים ולסנדביצ'ים עם גבינות.
גולדן קארי – טעמו של הקארי היפני שונה לגמרי מהקארי ההודי והתאילנדי. הוא לא חריף כמותם. בדומה לציר שמוסיפים לתבשילים, גם הגולדן קארי נותן טעם שלו עמוק וייחודי. אני משתמש בו לתבשילים בשרים וצמחוניים וממליץ עליו בחום.
טוגראשי - תערובת תבלינים חריפה, שנותנות עוקצנות עדינה עם שילוב טעמים מעניין למגוון מאכלים, ומשמשת כבסיס לתיבול רטבים: שמני צ'ילי, רוטב מיונז פיקנטי ועוד. אני אוהב את אבקת הטוגראשי גם על אורז וצ'יפס וכשאני מכין מוקפצים וסושי אני בדרך-כלל מפזר עליהם קצת טוגראשי שמקפיץ להם את הטעם.
ההמלצות והטיפים של אוהד - ינואר 2019
מיץ יוזו - יוזו הוא למעשה מעין לימון, מלך ההדרים המגיע מיפן בעל טעם חמצמץ עמוק ועשיר. מתאים לשימוש במגוון מתכונים כגון, סביצ'ה, סשימי, קרפצ'יו, סלטים וקוקטיילים. מאוד ממליץ להוסיף כפית לטחינה גולמית (בתוספת מעט שמן זית, שום כתוש, מעט מים וקורט מלח) לקבלת ממרח טחינה משודרג!
אבקת פלפל קאיין – אני משתמש באבקת פלפל קאיין בטוסטים, בסלטים ובמגוון רב של מתכונים - דגים חריפים ולמעשה - בכל מאכל שמעוניינים להוסיף לו רובד חרפרף. הבנתי גם שלפלפל קאיין יש שימוש נרחב ברפואה הטבעית, אז אני מניח שהוא יכול להוסיף רק טוב לאוכל שלנו.
טופו Unicurd במרקם קשה - טופו במרקם יוצא דופן, מיוצר בסינגפור מפולי סויה לא מהונדסים גנטית. אני ממליץ עליו מאוד כתחליף לבשר ומכין ממנו קציצות טבעוניות, קובה טבעוני ושניצל טבעוני בציפוי טמפורה.
ההמלצות והטיפים של עומרי - ינואר 2020
סויה קוג׳י - סויה שמושרית ומותססת באורז קוג׳י (אורז המשמש להכנת סאקה), בעלת מרקם קרמי וטעם ייחודי ועמוק. מעולה לדגים חיים ומרינדות לבשר ולתיבול סלטים.
רוטב שום למוקפצים ולצלעות - מייקי - אחד הרטבים האהובים עלי. לרוטב יש טעמים עשירים מאוד, והוא נותן צבע וטעם לכל מנה. בנוסף לשימוש ברוטב לצלעות, אני משתמש בו כמרינדה לבשרים שונים ומוסיף אותו למוקפץ.
רוטב בוטנים תאילנדי - מייקי – זה רוטב קלאסי למוקפץ ומעולה לצלייה של עוף על האש. אני מכין ממנו מוקפץ סאטה עם חזה עוף או רצועות בקר, ברוקולי, פטריות ובצל ירוק. באופן אישי, אני מעדיף להגיש ולאכול את זה על אורז לבן.