כבר הצטיידתם בווק ברזל, בחרתם את המתכונים למאכלים האהובים עליכם וקניתם את כל המצרכים הדרושים. איך ניגשים לבישול אסיאתי בדרך היעילה, הנוחה והקצרה ביותר?
הכנת המצרכים לפני שניגשים למלאכת הבישול
הכנת המצרכים מראש מונעת חיפושים מיותרים וסרבול במהלך הבישול. אם מכינים את כל המצרכים, הבישול יכול להיות מאוד מהיר ויעיל.
היו בטוחים שיש לכם הכול מוכן לפני שאתם מתחילים לבשל: הירקות קלופים, שטופים, מיובשים וחתוכים, הבשר חתוך ומושרה מספיק זמן במרינדה (אם אם ישנה מרינדה במתכון) והרטבים והתבלינים מוכנים ליד הכיריים.
אם במתכון ישנם עלים ירוקים, שטפו אותם לפני הכול, כך שיהיה להם זמן להתייבש והם לא יגיעו רטובים ורכים להקפצה בווק.
הניחו את הירקות החתוכים ויתר המצרכים זה לצד זה במגש על השיש. כך לא תשכחו מרכיב זה או אחר בזמן הבישול. רק שימו לב שאינכם מערבבים את הירקות, כי לכל אחד מהם דרוש זמן בישול שונה.
הקפצת ירקות
הכניסו לווק ראשית את הירקות הקשים יותר, כגון גזר, ברוקולי וכרובית. זמן הבישול שלהם ממושך יותר. אם אתם לא בטוחים לגבי סדר הכנסת הירקות לווק, תוכלו להקפיץ כל סוג בנפרד. אפשרות זו אמנם נמשכת זמן רב יותר, אך עדיפה על פני בישול יתר של חלק מן הירקות.
הקפצת בשרים ודגים
תמיד רצוי להשרות במרינדה בשר טרי.
אם המרינדה מצריכה שימוש בקורנפלור, הוסיפו אותו אחרון, כי הוא זה המאחד את כל מרכיבי המרינדה ומסמיך אותה.
חתכו את כל נתחי הבשר לגודל אחיד, כך שיתבשלו במידה שווה.
בהקפצת בשרים, וודאו שהווק חם מאוד לפני שתכניסו לתוכו את הבשר או העוף.
אם אתם מקפיצים נודלס עם בשר וירקות, התחילו בהקפצת הבשר, הוציאו אותו מהווק והחזירו אותו לווק לקראת סיום ההקפצה של כל המרכיבים האחרים.
שימוש בשמן בהקפצה
כשאתם מוסיפים שמן להקפצה, הזליפו אותו לאורך צדי הווק עד שיגיע לקרקעית.
בטיגון עמוק בווק, כדי לדעת עם השמן חם דיו, הכניסו צ´ופ-סטיק לשמן. כשהשמן מתחיל לבעבע סביבו תוכלו להתחיל להוסיף לווק את מצרכי התבשיל.
גיוון ואיזון טעמים
המתכון הוא בסיס טוב וחשוב להכנת התבשילים, אך תמיד רצוי להפעיל רגש בבישול, לטעום תוך כדי ולהוסיף טעמים בהתאם לצורך. השתדלו תמיד לגוון את מרכיבי המנה, הבשר הירקות, סוגי הנודלס ושאר המרכיבים להעשרת הטעם, הצבעים והמרקם של המנה. מרבית האסיאתיים מאמינים כי מנה מאוזנת מבחינת המראה ומבחינה תזונתית תורמת לאיזון הגוף והנפש.