ההגדרה של אוכל הודי כוללת עולם עשיר של מאכלים, כמו גם התרבות ההודית, הדתות המנחות את אורחות החיים של תושביה והתנאים הגיאוגרפיים שבהם היא נתונה.
לא ניתן לאפיין את האוכל ההודי בכללותו, כפי שלא ניתן להגדיר מהו אוכל אירופי. סגנון הארוחה בהודו הוא תלוי אזור, תלוי דת ותלוי אמצעים. לכל מקום ולכל חברה תפריט ייחודי.
אך יותר מכל הודו היא ממלכת התבלינים הריחניים. כפי שאצל היפנים חשובה האסתטיקה של המנות ומנות הסושי מבוססות על טריות הדגים שבהן, וכמו שהסינים מפיקים את הטעמים הייחודיים שלהם מהרטבים